Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédség az olimpikonokat is megbecsüli

Szöveg: Nyulas Szabolcs |  2016. március 7. 21:44

Együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium és az Olimpiai Bajnokok Klubja. A dokumentumot dr. Simicskó István, a tárca vezetője és dr. Nébald György, a klub elnöke írták alá március 7-én, hétfőn a fővárosban.

Dr. Simicskó István a megállapodás aláírásakor elmondta: a tárca kiemelt egészségügyi ellátásban szeretné részesíteni a klub tagjait, vagyis az olimpiai bajnokokat, ha erre szükségük van. Hozzátette, hogy a Honvédkórház az ország egyik legjobban felszerelt egészségügyi intézménye, ahol kiváló orvosok és személyzet dolgozik. Megjegyezte, hogy a magyar sportolók az újkori olimpiák történetének kezdetétől 2012-ig összesen 168 arany-, 148 ezüst- és 170 bronzérmet nyertek, amivel az ország a nyolcadik legsikeresebb nemzetnek számít a világon.

„Azt hiszem, hogy azoknak az embereknek, akik a nemzetünk számára olyan dicsőséget hoztak, mint egy olimpiai bajnoki cím, kijár az ilyen megtiszteltetés, az ilyen eljárás" – mondta, hozzátéve, hogy ez a megbecsülés életük végéig jár a sportolóknak.

1596009939

A honvédelmi miniszter február 8-án írt alá egy hasonló együttműködési megállapodást a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) elnökével, dr. Deutsch Tamással. Az MH Egészségügyi Központban aláírt szerződés értelmében mintegy 150 MTK-s sportoló sportegészségügyi hátterét biztosítja a Honvédkórház. Simicskó István akkor azt mondta, hogy a Honvédkórház olyan színvonalú ellátást képes biztosítani a sportolóknak, amely egyedülálló Magyarországon.

Az intézmény összesen 56 ezer fekvőbeteg ellátását végzi el évente a több mint egymillió járóbeteg mellett. Szerinte a cél, hogy a „sportot szerető nemzetből sportoló nemzetté váljunk", illetve az is, hogy a sport a társadalom értékei között kapjon helyet.

Fotó: Dévényi Veronika