Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiképzési merülésen a Különleges Rendeltetésű Dandár búvárai

Szöveg: MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár |  2019. október 13. 9:27

A közelmúltban új búvárfelszerelésekkel gazdagodott az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár búvárainak eszközparkja.

1596070242

A KEHOP-program keretében beszerzett eszközök célja a Magyar Honvédség katasztrófavédelemmel összefüggő beavatkozási képességének fejlesztése. Az új munkabúvár készlet segítségével a dandár búvárai még hatékonyabban és magasabb színvonalon képesek segítséget nyújtani a természeti és egyéb  katasztrófák elleni védekezésben illetve a különböző károk felszámolásában. A felszerelést az Alcsi Holt-Tiszán és a Tisza folyó különböző vízi műtárgyainál került sor eltérő nehézségű feladatok végrehajtásával tesztelték.

1596070241

A sisakos munkabúvár felszereléssel különböző vegyi anyagokban illetve szennyezett vízben is lehet merülni, valamint olyan helyeken, ahol a nagy sodrás miatt a könnyűbúvár felszerelések már nem alkalmazhatóak biztonságosan. A kamerával és hang alapú kommunikációs rendszerrel felszerelt eszközök segítségével  a felszínen valós időben követhető és irányítható a búvár tevékenysége.

1596070242

A búvárok képességeinek szinten tartása és továbbképzése folyamatos, mely elengedhetetlen az elvárt feladatok precíz végrehajtásához.

1596070242