Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiválóan teljesítettek

Szöveg: Tóth Andrea |  2015. február 27. 9:43

Kiválóan teljesített az MH 5. Bocskai István Lövészdandár két csapata a Spárta 300 elnevezésű rendészeti versenyen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kiképző központjában.

1595988618

A megmérettetés célja a CrossFit edzésmódszer népszerűsítése, valamint az erő-állóképesség fejlesztésének elősegítése, illetve a csapatok közti szakmai tapasztalatcsere volt.

A rendezvényen részt vettek rendőrök, készenléti rendőrök, valamint a Terrorelhárítási Központ (TEK) is delegált versenyzőket. A feladatok között szerepelt húzódzkodás, felhúzás 60 kilogrammal, karhajlítás és nyújtás mellső fekvőtámaszban. A versenyzőknek egy 60 centiméteres dobogóra kellett felugrálniuk páros lábbal, illetve bizonyítaniuk az úgynevezett „ablaktörlő" feladatban is. Ennek lényege, hogy a versenyzőknek egy 60 kilogrammos súlyt a mellkas fölé tartva kellett a test mellett 1-1 zsámolyt megérinteni jobbról, valamint balról felváltva zárt, páros lábbal. A következő versenyszám egy 16 kilogrammos kettlebell vasgolyó kinyomása volt. A legutolsó feladat az újbóli húzódzkodás volt, amelyet a csapatok utolsó erejüket is beleadva teljesítettek.

1595988618

A Bocskai-dandár felderítői maximálisan végrehajtották a feladatokat, végül a dobogó második fokára állhattak fel, hajszállal lemaradva az első helyről. A 39. lövészzászlóalj katonái is becsülettel helytálltak és teljesítették a kiszabott feladatokat. Egyéniben, a 35 év alattiak kategóriájában Radóczi Ferenc őrmester a harmadik helyet szerezte meg.

1595988619

Fotó: Szalka Miklós őrvezető