Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kolléganőnk újabb sikere

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. január 15. 13:56

A Cartographia Kiadó által szervezett fotópályázaton nyert harmadik helyet a „Szőlőhegyen át” című fényképével a katonai sajtó munkatársa, Rácz Tünde. A pályázat kiírói a Cartographia Kupa teljesítménytúráin készült fényképeket rangsorolják, s ezek közül választják ki minden évben a legjobb hármat.

Tünde hobbija a teljesítménytúrákon való részvétel. Ilyenkor természetesen magával viszi munkaeszközét, a fényképezőgépet is. A 2017-es Cartographia Kupát teljesítve is számos fotót készített – köztük a pályázaton harmadik legjobbnak ítélt fényképet.

1596043524
A harmadik helyezést érő fotó: „Szőlőhegyen át"

A fotó a „Bartina" elnevezésű, 30 kilométeres teljesítménytúrán készült, a Szekszárdi-dombságon. A díjat január 14-én, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség székhelyén, a fővárosi Sportszékházban vehette át kolléganőnk. A nyertes képekkel az idei Cartographia Kupa füzet borítóján találkozhatnak a túrázók.

1596043524
Rácz Tünde a „Bartina" teljesítménytúrán

Rácz Tündének nem a mostani az első sikere: három évvel ezelőtt a magyar fotóriporteri szakma legrangosabb pályázatának kiállításán, a 33. Magyar Sajtófotó Kiállításon mutatták be „Copfos kommandó" című képét a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

1596043524
A díj


Fotó: Szabóné Szabó Andrea alezredes