Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Köszönöm a szolgálatot, elhivatottságot, a példás hozzáállást, a szakmaiságot”

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2017. december 21. 16:45

Helyőrség szintű állománygyűlést tartott dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök Szolnokon.

Dr. Benkő Tibor vezérezredes tájékoztatta a helyőrségben települt katonai szervezetek állományát a 2017-ben elért eredményekről és a jövő fontosabb célkitűzéseiről. Elmondta: példaértékű haderőfejlesztés előtt áll a Magyar Honvédség. A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program célja az erősödés, a bővülés, mely nem csak a haditechnikai fejlesztésben jelentkezik, hanem kiemelt része a képzési, az oktatási rendszer átalakítása is, ami elengedhetetlen az eszközök optimális üzemeltetéséhez, fenntartásához.

1596042685

A Honvéd Vezérkar főnök hangsúlyozta: a hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos létszám célként kitűzött elérése érdekében a katonákra, katonacsaládokra és a jövő honvédjeire összpontosító támogatási rendszer kialakítása folyamatos. Ilyen többek között a Magyar Honvédségben eddig soha nem létezett egészségkárosodás biztosítási rendszer bevezetése, vagy például a lakhatási támogatások a változó igényekhez és lehetőségekhez mért átalakítása.

Benkő vezérezredes rámutatott: az állomány megtartása mellett nagyon fontos feladat a mai fiatalok megszólítása, ami egyebek mellett az önkéntes tartalékos rendszeren, a Honvéd Kadét Programon, illetve a tervezett Honvédelmi Sportszövetség megalakításán keresztül valósulhat meg. Olyan programokat szükséges tervezni és szervezni, melyek segítségével a felnövekvő nemzedék újból képet kaphat a haza védelméről, így ösztönözve őket aktív, vagy tartalékos katonai szolgálatot vállalására.

1596042686

Az állománygyűlésen dr. Benkő Tibor vezérezredes megköszönte az egész évben végzett  professzionális munkát, illetve áldott, békés karácsonyt, valamint a munkában sikereket és eredményekben gazdag boldog újévet kívánt a szolnoki alakulatoknál dolgozóknak.

Fotó: a szerző felvételei