Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koszorúzás és katona-zenekari fesztivál Szolnokon

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. szeptember 7. 19:13

A város napja alkalmából rendezett koszorúzást Szolnok önkormányzata és a helyőrség szeptember 2-án, a Kőrösi úti temető első és második világháborús emlékműveinél. A program a 21. alkalommal megrendezett katona-zenekari fesztivállal folytatódott.

1596019274

A koszorúzási ünnepségen a megye és a város vezetői; a helyőrségben települt katonai szervezetek, intézmények parancsnokai; valamint azon országok katonai attaséi vettek részt, mely nemzetek katonái Szolnokon haltak hősi halált és végső nyughelyük a városban van.

1596019274

A huszonegyedik alkalommal megrendezett regionális katona-zenekari fesztiválon – amely idén is a Város Napja rendezvénysorozat legnépszerűbb programja volt – a hódmezővásárhelyi, a kaposvári és a szolnoki helyőrségi zenekarok mellett a katasztrófavédelem, illetve a Magyar Honvédség központi zenekara szórakoztatta a megjelenteket.

1596019274

A program a szakalaki bemutatókkal kezdődött, majd az összevont koncert adott felejthetetlen élményt a hallgatóknak.

A katona-zenekari fesztiválon Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere – a katonazene népszerűsítése, valamint a szolnoki fesztiválok művészi színvonalának emelése és magas szinten tartása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréséül – Szolnokért Emlékérem arany fokozatát adományozta Csizmadia Zsolt ezredesnek a Magyar Honvédség főkarmesterének.

1596019274