Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közös amerikai-magyar kiképzés

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. október 15. 9:08

Amerikai katonák érkeztek Magyarországra, hogy közös kiképzésen vegyenek részt a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár kijelölt alegységeivel.

1596002449
Fotó: Rácz Tünde (felvételünk a Brave Warrior 2015 gyakorlat győri VIP-napján készült)

Az Amerikai Egyesült Államok Hadserege egyik alegysége mintegy 30 technikai eszközzel és 100 fő személyi állománnyal alegység szintű kiképzési feladatokat hajt végre a MH 25. Klapka György Lövészdandár kijelölt alegységeivel Tatán, a Szomódi lőtéren, egyes mozzanataiban a Bakony Harci Kiképző Központ területén – tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium.

A közös kiképzés célja az alegység szintű kötelékek közötti tevékenység összehangolása, a katonák kiképzettségi szintjének emelése és a közös tevékenység során alkalmazható fogások, eljárások kimunkálása és begyakorlása. Az amerikai alegység alapvető harci technikai eszköze a közel 26 tonnás M3 Bradley páncélozott lánctalpas felderítő harcjármű.

A közös kiképzés Tatán és a környékbeli gyakorlótereken, majd a Magyar Honvédség központi lő- és gyakorlóterén zajlik, ahol az amerikai katonák a Magyar Honvédség más alakulataival karöltve hajtanak végre nemzetközi kiképzési feladatokat. A közös felkészítés illeszkedik a NATO tagállamok között folytatott európai biztonságerősítő program sorozatába.