Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Közös légtér – közös felelősség” – fotókiállítás nyílt Brüsszelben

Szöveg: Mayer Tibor alezredes |  2016. május 27. 7:20

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör (HTBK) székesfehérvári szervezete, valamint a NATO társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős osztálya szervezésében NATO-tanulmányúton vett részt egy magyar katonákból, helyi önkormányzati vezetőkből, újságírókból, illetve az oktatási és közszféra szereplőiből álló delegáció május 24-25-én Brüsszelben.

1596014147

A program részeként a NATO-központban Rábai Zsolt, a NATO Public Diplomacy Division munkatársa a szövetség előtt álló fő politikai vonatkozású feladatairól tartott előadást. Ezt követően Domján László vezérőrnagy, az MH Katonai Képviselő Hivatal vezetője tájékoztatta a látogatókat a hivatal működéséről, valamint a Katonai Bizottság előtt álló fontosabb feladatokról. Andrew Budd, a NATO védelmi képességek alosztályának vezetője a hibrid hadviselésről tartott előadást, majd dr. Sztáray Péter nagykövet, Magyarország állandó NATO-képviseletének vezetője nyújtott betekintést a képviselet integrált missziójának működésébe.

A tanulmányúton részt vevők fontos szerepet vállalnak a magyar társadalom NATO-ról és a Magyar Honvédségről alkotott képének formálásában és közvetítésében, amelyhez nagy segítséget nyújtottak a kétnapos előadásokon elhangzott és szerzett ismeretek.

1596014148

A tanulmányút kiemelkedő eseménye volt a „Közös légtér – közös felelősség" című fotókiállítás, amit dr. Sztáray Péter, Edmund C. Whiteside, a NATO társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős főtitkárhelyettese, valamint dr. Karsai Béla, a HTBK székesfehérvári szervezetének elnöke nyitott meg. Elhangzott: a kiállítás fő témája a balti légtérellenőrzés, amely hangsúlyozza a szövetségen belüli regionális együttműködés fontosságát, és nagyban hozzájárul a magyar katonák munkájának elismeréséhez.

A NATO társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős osztályának támogatásával készült tablókat a HTBK korábban 11 helyen mutatta be Magyarországon. Az angol nyelvű tablókat a NATO parancsnokságán mutatták be először.

1596014148