Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kutatók éjszakája Szolnokon is

Szöveg: B. T. |  2013. október 1. 12:38

Az idén immár tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Környezetvédelmi és Vidékfejlesztési Diákkonferenciát a Szolnoki Főiskolán. A szeptember 19-i tanácskozást − ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk − idén is a Kutatók éjszakája elnevezésű rendezvény követte.

A rendezvény szervezőbizottsága ebben az évben is felkérte az MH 86. Szolnok Helikopter Bázist, hogy tudományos szintű előadások megtartásával támogassa a Tudományos Diákkonferenciát és a „Kutatók éjszakája" rendezvényt is. 
Eleget téve a felkérésnek, a szolnoki alakulat három főtiszttel vett részt a rendezvényeken.

1595960743

A diákkonferencia 1. szekciójában Rolkó Zoltán alezredes tartott előadást Légi sugárfelderítés helikopterrel, a 3. szekcióban pedig Bali Tamás alezredes Szolnok helyőrség erői és eszközeinek részvétele a 2013-as dunai árvízen címmel. A „Kutatók éjszakája" rendezvényen Simon Péter őrnagy beszélt a helikopteres erők afganisztáni műveletekben végzett szerepvállalásáról.

A rendezvény színvonalának emelése érdekében a szervezők külön kérték az alakulatot arra, hogy az általa használt technikai eszközök bemutatásával nyújtson betekintést a Magyar Honvédség életébe. A látogatók megismerhették az afgán mentorálási misszióban a helikoptervezetők által használt felszerelési tárgyakat, a személyvédelmi eszközöket, az éjjellátó berendezést, illetve a repülőszimulátort.

1595960743

Dokumentumok