Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kutatók éjszakája Szolnokon is

Szöveg: MH SZHB |  2012. október 3. 14:30

A Kutatók éjszakája elnevezésű országos rendezvény szolnoki programjaiba az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis is bekapcsolódott. Bali Tamás alezredes, a bázis repülőfelkészítő főnöke a helikopterek katasztrófavédelmi feladatokban történő részvételéről tartott előadást. 

1595942446

Előadásában Bali alezredes kitért a helikopterek szerepvállalásának jogi hátterére, szót ejtett a szállító- és harci helikopterek technikai lehetőségeiről, illetve a műszaki személyzet, a gépszemélyzet és a földi légiirányítók katasztrófavédelmi szakemberekkel történő együttműködéséről. A tűzoltási feladatokról szólva ismertette a függeszthető tűzoltóballon, az úgynevezett bambi bucket működését, illetve azt, hogy milyen kiterjedésű tüzekhez riasztható helikopter, és hogy az ilyen esetekben milyen az együttműködés a földi tűzoltóegységekkel.

Az érdeklődők mindezek mellett kipróbálhatták a repülőszimulátort és az éjjellátó berendezést, illetve megtekinthették az Afganisztánban használatos Secumar mellényt és a hajózóruha sivatagi változatát is.