Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Legjobbak a legjobbak közt

Szöveg: Galambos Sándor |  2018. szeptember 17. 17:45

A megye legkiválóbbjait ünnepelték szeptember 16-án, vasárnap, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Prima Díj ünnepélyes díjátadó gálaestjén. Hivatásuk területén elért kiemelkedő tevékenységük elismeréseként a Magyar Honvédség három tisztje részesült elismerésben, az augusztusi világbajnokságon harmadik helyen végzett katonai ejtőernyős válogatott tagjainak pedig személyre szóló ajándékokkal gratulált a VOSZ megyei szervezete.

1599193038
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Jász-Nagykun-Szolnok Megyei elnöksége immár tizennegyedik alkalommal adta át az év legjobbjainak a Megyei Területi Prima Díjakat. A nagyszabású ünnepséget idén is a Szigligeti Színházban tartották.

A vendégeket a Légierő Zenekar – Szolnok játéka köszöntötte, majd az est házigazdája, dr. Lits József, a VOSZ megyei elnöke emlékezett meg a Prima Primissima Díj alapítójáról, a március 26-án, életének 75. évében elhunyt Demján Sándorról.

1599193039
A megyei Prima-díjak átadása előtt hatan kaptak Megyei Vállalkozói Díjat, mellyel olyanok teljesítményét ismerik el, akik az élet különböző területén magas színvonalon, elismerten végzik munkájukat. A megyében ugyanakkor hagyomány, hogy a vállalkozók mellett, hazánk második legnagyobb helyőrségében állomásozó katonai alakulatok tagjainak és a rendvédelmi szervek dolgozóinak kiválóságait is elismerésben részesítik. Az Év Katonazenésze díjat 2018-ban Molnár János őrnagy, a Légierő Zenekar – Szolnok zenekar vezetője vehette át. Az elismerés indoklásában elhangzott: katonakarmesterként intézi a kortárs zeneszerzők műveinek bemutatkozási lehetőséget adó rendezvényeket. Szakmai munkásságának kiemelkedő területe a város kulturális életének szervezése. Kiváló kapcsolatot ápol valamennyi kulturális egyesülettel, a város valamennyi kórusával, a szimfonikus zenekarral, a színház zenekarával, az Olajbányász Zenekarral és a Szolnoki Huszárzenekarral. Lelkes szervezője a hagyományokra visszatekintő Szolnoki Regionális Katonazenekari Fesztiválnak. A díjat Lázár Tibor Zoltán a 2017. Év Ejtőernyős Kiképzője adta át.

1599193039
Az Év Kiképzője címet Bolesza Róbert őrnagy érdemelte ki. Az MH Béketámogató Kiképző Központ nemzetközi kiképző részlegének vezetője az ENSZ haderő hadműveleti főtisztjeként a szervezet működési elveinek kialakításáért és tervezéséért volt felelős Cipruson. Négy év missziót követően csatlakozott a helyezték a szolnoki kiképző központ állományába. Keresett nemzeti és nemzetközi előadó, oktató. Kiképzési tapasztalatainak átadására a rendőrség, a katasztrófavédelem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Európában lévő kiképző központok is folyamatosan felkérik. A díjat Magó Károly zászlós, roncskutató, a 2017. év repülőgép-szerelője adta át.

Az Év Hadműveleti Tisztje címmel idén az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár egyik osztagtörzse tisztjének a munkáját ismerték el, aki megbízhatóságával, szakmai ismereteivel, vezetői képességével korábbi műveleti csoportparancsnokként példát mutat a fiatalabb az egész osztag személyi állományának. Szakmai tudását folyamatosan fejleszti. Munkájában előrelátó, körültekintő, képességei és munkabírása az osztag meghatározó pillérévé teszi, értékítélete és motivációja formálja az alegység szervezeti kultúráját és a kiváló csapatszellemet. A díjat Virágos-Kis Sándor 2017. Év Kiképzője adta át.

1599193039
Az augusztusban, Szolnokon megrendezett 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságon a Magyar Honvédség harmadik helyen végzett válogatottja tagjainak Bánszki Tamás századosnak, Varga Tamás, Hirschler Gábor zászlósoknak, Gál Szabolcs törzsőrmesternek és Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlósnak, valamint a csapat menedzserének, Dér László nyugállományú törzszászlósnak és dr. Ruszin Romulusz dandártábornoknak, a válogatott felkészítését támogató Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sport Egyesület elnökének személyre szóló ajándékokkal gratulált a VOSZ megyei szervezete. A kollektíva képviseletében Ruszin tábornok Czupp Pál fafaragó művész alkotását, egy faragott csapatkönyvet vett át, a válogatott tagjait három-három napos Wellness utalvánnyal jutalmazták, a csapat menedzsere pedig egy kerékpárt vihetett haza.

Az Év Rendőre címmel Tóth László rendőr alezredest, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi-technikai osztály osztályvezetőjét tüntették ki.

1599193039
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Prima Díj ünnepélyes díjátadó gálaestjén részt vett többek közt Fodor Lajos nyugállományú vezérezredes, a Magyar Honvédség egykori vezérkarfőnöke, dr. habil Boda József nyugállományú vezérőrnagy és dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka is. A gála díszvendége Demján Sándorné volt. A műsorban felléptek: Molnár László színművész, a Tisza Táncegyüttes művészei, a Brill Vocal, a Magyar Táncművészeti Főiskola balettművész növendékei és Lőrincz Judit operaénekes.

1599193040
Fotó: a szerző felvételei