Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Legyen egy csillaggal több!

Szöveg: Takács Vivien |  2015. március 24. 13:49

A 2012-es „Lehet egy csillaggal több?!” honvédségi tehetségkutató versenyt tánc kategóriában Kabdebon Szabolcs törzsőrmester, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonája nyerte. Az idei versenyen is induló fiatalemberrel tapasztalatairól és az új jelentkezőknek szánt tanácsairól beszélgettünk.

Ahogy az már ismert, ebben az évben ismét több kategóriában mutathatják be tudásukat a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség állományába tartozó hivatásos és szerződéses katonák, a katonai tanintézeti hallgatók, a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és a közalkalmazottak.

„Nagyon jó dolognak tartom, hogy azok a honvédségen belüli dolgozók, akik valamilyen művészeti formával foglalkoznak, megmutathatják tehetségüket" – mondta el a honvedelem.hu-nak a törzsőrmester, hozzátéve, a tehetségkutató sokkal több, mint egy verseny, mert „nem mindenkinek adatik meg az a lehetőség, hogy a Stefánia Palota színpadán felléphessen."

1595990133

A 2012-es tánc kategória győztese egy néptáncprodukcióval bűvölte el a zsűrit. Mint elárulta: a verseny évében és az azt megelőző esztendőkben sok hozzátartozója hunyt el, ami nagyon érzékenyen érintette. „Hiszem, hogy az »Emlék« című darabommal méltón búcsúztam el a szeretteimtől" – mesélte.

A néptáncos elárulta azt is, hogy idén a párjával fog indulni a versenyen. „Egy pörgős, látványos produkcióval készülünk, amiben kalotaszegi táncokat fogunk bemutatni"
– mondta.

A már tizennyolc éve táncoló katona úgy véli, hogy „ez a tehetségkutató kiváló lehetőség arra, hogy színpadi rutint szerezzünk és új barátságokat kössünk." Az idén először jelentkezőknek pedig azt tanácsolja, hogy ne versenyként, hanem „buliként" fogják fel a megmérettetést és gyakoroljanak nagyon sokat.

1595990133

A „Lehet egy csillaggal több?!" tehetségkutató verseny célja a szervezők szerint az, hogy újra felfedezzék a Magyar Honvédség kulturális értékeit, megmutassák és bemutassák a tehetséges fiatalokat, akik közöttünk élnek, akikre büszkék lehetünk, akik példát mutathatnak társaiknak és kollégáiknak.

Az elődöntők időpontja: 2015. május 7−8−9., a döntő időpontja pedig június 6.
A versenyre, kitöltött nevezési lappal – ami cikkünk alatt letölthető formátumban megtalálható – április 10-ig lehet jelentkezni.

Fotó: MH BHD

Címkékkultúra