Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Legyenek büszkék a munkájukra!

Szöveg: Antal Ferenc |  2013. november 11. 18:17

Minden katona, aki ebben a munkában részt vett, beírta nevét a történelembe – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, november 11-én, Budapesten, a Stefánia palotában.

1595962827
Dr. Benkő Tibor vezérezredes megköszönte a NATO MCC rendezvényen végzett professzionális munkát

A Honvéd Vezérkar főnök a Magyarországon szeptemberben megrendezett NATO Katonai Bizottsági (MCC) ülés lebonyolítása során kimagasló munkát végzett katonák és polgári alkalmazottak számára rendezett elismerésátadó ünnepségen kiemelte: a hazánkban első alkalommal megtartott vezérkarfőnöki találkozó rendkívül nagy visszhangot keltett a NATO tagországokon belül, és azóta is folyamatosan érkeznek az elismerő, illetve köszönő levelek.

Benkő Tibor hozzátette: „egy professzionális haderőnek minden feladatot ugyanolyan körültekintéssel és figyelemmel kell kezelnie" – legyen ez katonai jellegű feladat, kiképzés, felkészítés, műveletekben való részvétel, vagy éppen egy hasonló rendezvény előkészítése, szervezése.

1595962828
A Honvéd Vezérkar főnök Koncz Sándor alezredesnek nyújt át elismerést

Az eseményt követő fogadáson dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök-helyettes rámutatott: a rendezvény sikeres lett, ezt a „vendégek értékítélete alapján mondhatjuk". Hozzátette: két hónap elteltével még mindig érkeznek a köszönetek, s ezzel a munkával a szervezők „öregbítették a Magyar Honvédség és hazánk jó hírét".

A NATO legmagasabb szintű katonai szervezete, a Katonai Bizottság, szeptember közepén ülésezett Budapesten. A konferencia fő témái között szerepeltek a külföldi NATO-műveletek, és kiemelt figyelmet kaptak a Közel-Kelet és Észak-Afrika térségében tapasztalható kihívások. Emellett megvitatták a Magyarország szempontjából különösen fontos koszovói missziót, valamint az elkövetkezendő évek várható legfontosabb feladatait is.

1595962828
Számos katonai szervezet képviselője vett részt a Stefánia Palotában megrendezett ünnepségen

Fotó: Rácz Tünde