Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lengyel vendégek a helikopterbázison

Szöveg: Tigyi István Zsolt főtörzszászlós |  2015. március 3. 15:46

Február 24-én CWO Krzysztof Podkulinski, a lengyel szárazföldi haderő vezénylőzászlósa, valamint CWO Marek Kajko, a lengyel szárazföldi Altiszti Akadémia parancsnoka hivatalos látogatást tett az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

1595988685

A látogatáson részt vett Kriston István főtörzszászlós a Magyar Honvédség, Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és Gobányi István törzszászlós, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred vezénylőzászlósa is. A vendégeket Lamos Imre dandártábornok, a bázis parancsnoka fogadta.

1595988686

A rendezvény a helikopterbázis, valamint a helyőrségben működő MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj, továbbá az MH Béketámogató Kiképző Központ bemutatásával kezdődött. Ezután a vendégek megtekintették a bázison üzemeltetett repülőtechnikát, valamint a társalakulatok felszereléseinek bemutatóját.

1595988686

Az ezt követő lövészeti bemutató, valamint a bázis repülőgép-szimulátorainak kipróbálása kitűnő alkalmat adott a szárazföldi és a repülőkiképzés egy-egy apró mozzanatának megismerésére.

A repülőmúzeumban tett körséta után Kriston István főtörzszászlós kiemelte, hogy a sok szempontból közös történelmi háttér és az évszázados lengyel−magyar barátság lehetőséget biztosít arra, hogy a két nemzet elmélyítse kapcsolatait és a jövőben sok más területen is megossza egymással az altiszti kar fejlesztésével kapcsolatos tapasztalatait.

1595988686

Fotó: Simon Zoltán zászlós