Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magas szintű elismerést kapott a magyar katona

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. június 24. 10:48

A portugáliai Lisszabonban található NATO Összhaderőnemi Elemző és Tapasztalat-feldolgozó Központba (Joint Analysis and Lessons Learned Centre – JALLC) látogatott a napokban Denis Mercier vezérezredes, a NATO Transzformációs Parancsnokság főparancsnoka. A látogatás alkalmával a JALLC állományából két főtiszt – köztük Magyar Róbert alezredes –, kiemelkedő szolgálatuk elismeréséül  főparancsnoki elismerést (Commendation for Meritorious Service) kapott. 

1596034583

Magyar Róbert alezredes 2014 óta teljesít szolgálatot a JALLC-nál katonai elemzőként, projektvezetőként. Számos gyakorlaton vett részt és vezetett azokon többnemzeti, civil-katonai elemzőcsoportokat. Az elkészített elemzések és jóváhagyott javaslatok a NATO képességeinek széles spektrumát érintve fogalmaztak meg stratégiai és hadműveleti szintű ajánlásokat a logisztikai és összhaderőnemi hadműveleti képességek, feladatok terén, illetve járultak hozzá a NATO szakterületi szabályzóinak átalakításához.

A dicsérő oklevél átadásakor Mercier vezérezredes kiemelte: az alezredes kiemelkedő szerepet vállalt a NATO Haderő-struktúrába tartozó Összhaderőnemi Parancsnokságok Kézikönyve (NATO Force Structure Joint Task Force HQs Handbook), és a kapcsolódó elemzések elkészítésében.