Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyarország védelmében az ellenzékre továbbra sem lehet számítani

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2018. július 20. 17:02

A jövő évi költségvetés mai szavazásán újra kiderült, hogy Magyarország védelmében az ellenzékre továbbra sem lehet számítani.

A 2019-es költségvetés egyik legfontosabb prioritása Magyarország védelme és a védelmi képességek erősítése. Az ellenzéki pártok többsége mégis elutasította/elutasították ezt, Gyurcsányéktól kezdve a szocialistákon és a Jobbikon át az LMP-ig nem szavazták meg, hogy többet fordítsunk a biztonságra. Még azok az ellenzéki képviselők is elutasították, akik rendszeresen a honvédségről prédikálnak: a szocialista Harangozó Tamás, a DK-s Vadai Ágnes, és az LMP-s Demeter Márta.

A jövő évi költségvetés az ideinél 85,5 milliárddal többet, összesen 513 milliárd forintot biztosít a honvédelemre. Így folytatni tudjuk a katonák béremelését és a Magyar Honvédség fejlesztését, a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot. A Kormánynak továbbra is a magyar emberek biztonsága az első, de a védelmi képességeink erősítése, a nemzeti kötelezettségünk mellett a NATO Szövetség igényeit is teljesítjük.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára