Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megalakult a MATASZ X. kerületi szervezete

Szöveg: F. Horváth Ágnes | Fotó: a szerző |  2019. október 22. 20:19

A Kőbányai Önkormányzat adott otthont a Magyar Tartalékosok Szövetsége új, kőbányai szervezete megalakulásának.

1596070656

Az eseményt Széles Ernő nyugállományú dandártábornok, a MATASZ elnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a MATASZ megkezdte a polgármesterek, kerületi védelmi bizottsági titkárok és az MH HFKP, valamint az MH KIKNYP munkatársainak segítségével a kerületi tagszervezetek létrehozását. Ezt a folyamatot a frissen megalakult kőbányai szervezet segítő támogatásával kiegészülve igyekszik a szervezet folytatni a jövőben. Az elkövetkező időben a kerületekben folyó szervező munka egyik fő támogatója és képviselője Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok, Magyarország első űrhajósa, aki az eseményen ezzel kapcsolatos gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel.

A fővárosban elindult kezdeményezés további lényeges pontja, hogy minden kerületben létrejövő tagszervezet tiszteletbeli elnöki tisztségét egy olyan MATASZ-tag töltse be, aki a kezdetek óta támogatja ezt a törekvést. Így lett dr. Okváth Imre, az ÁBTL főosztályvezetője, a MATASZ alapító tagja a kőbányai tagszervezet tiszteletbeli elnöke. Benke Tamás nyugállományú alezredes, a MATASZ Budapesti Szervezetének elnöke biztató szavakat intézett a frissen megalakult egység jelenlévő huszonegy új önkénteséhez, továbbá sikerekben és eredményekben gazdag éveket kívánt. D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere örömét fejezte ki, hogy a fővárosi tagszervezetek közül a X. kerületben jött létre az első tagszervezet, ezzel is bizonyítva azt, hogy a kerület számára fontos a rendvédelem, a honvédelem ügye.

A beszédek elhangzása után a tagok megválasztották elnöknek Dániel Zoltánt, aki megválasztását követően egyből ismertette az aktuális célokat és feladatokat. A frissen megválasztott elnök kiemelten fontosnak tartja a kadétprogram minél szélesebb kiterjesztését. Továbbá fontosnak tartotta azt a törekvést is, hogy minél több, a kerületi lakosok számára rendezett eseményen jelenjen meg a szervezet. Hangot adott abbéli reményének, hogy minél hamarabb és minél több fővárosi kerület alapítja majd meg tagszervezetét.

1596070657