Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megbeszélés logisztikai szakembereknek

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. október 30. 21:43

A Joint Logistics német-magyar együttműködés keretein belül kezdődött nemzetközi logisztikai megbeszélés az MH Logisztikai Központ szervezésében október 25-én, kedden, Budapesten.

A rendezvényen részt vesznek a Bundeswehr Logisztikai Parancsnokság, a horvát haderő Logisztikai Parancsnoksága, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, valamint az MH Logisztikai Központ képviselői. Igaz, a horvátok egyelőre csak megfigyelői státuszban.

1596022293

A megbeszélést Pataki Zsolt ezredes, az MH Logisztikai Központ Logisztikai Műveleti és Tervezési Osztályának vezetője nyitotta meg. Kiemelte: egy többnemzetiségű alegység tevékenysége – mint ahogy az a logisztikai együttműködés alapja is – a közös gondolkodáson és azonos nyelvezeten alapul. Mégpedig egy közös cél – a szállítások végrehajtása, valamint a hajtóanyag biztosítása a katonai műveletekben résztvevő csapatok számára – érdekében.

1596022293

A rendezvény főbb tárgyalási témái között megtalálható a múlt hónapokban közösen végrehajtott „SAFETY TRANSPORT – 2016" és a „SAFETY FUEL – 2016" elnevezésű gyakorlatok tapasztalatainak feldolgozása. Emellett a jövő évi feladatok és egy új együttműködési terület – a többnemzeti telepíthető lőszerraktár működtetésére vonatkozó javaslatok kidolgozása – is szerepel megbeszélés programjában.

Fotó: MH Logisztikai Központ