Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megnyílt a katonafestő kiállítása

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2015. március 30. 20:41

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) dolgozói és vendégei számára nyílt kiállítás Gungl József zászlós olajfestményeiből és grafikáiból a parancsnokság budapesti objektumában március 25-én.

1595990449

Mostanában a katonák körében is igen népszerű szabadidős elfoglaltság a katonák körében a festészet, így a katonafestők népes táborához csatlakozott Gungl József zászlós az MH HKNYP Bélyegzőkészítő és Ellátó Osztály adatfeldolgozója is, akinek 45 darabból álló gyűjteményéből 19 olajfestményt és grafikát láthatnak az érdeklődők.

1595990449

Gungl zászlós elmondtaÉ: rokonai már gyermekkorában felfigyeltek kézügyességére, tehetségére, csaknem tíz esztendeje foglalkozik portrék, tájképek, akt festmények és grafikai rajzok készítésével. Hobbifestőnek tartja magát. Elmondása szerint, amikor fest, teljesen kikapcsolódik, elfelejti a mindennapi gondokat, jól esik munka után a vászon elé állni és festeni, néha ecsettel, néha pedig egyszerűen csak az ujjait használva fest. Stílusára leginkább az impresszionizmus a jellemző, megragadja a pillanatnyi látványt, amely magával ragadja, így saját látásmódjában örökíti meg azt, beleszőve saját gondolatait, pillanatnyi érzéseit, ugyanakkor kedveli az absztrakt jegyeket is. Gungl József most éppen a berlini brandenburgi kapu megfestésén munkálkodik.

Gungl József zászlós festményeiből, grafikáiból válogatott képei egészen május végéig láthatóak a parancsnokság budapesti objektumának első emeleti folyosóján.

1595990449

Fotó: a szerző felvételei