Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megszolgált bizalom – Magyar Honvéd magazin kiajánló

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. március 7. 17:33

A magyar emberek bíznak a honvédségben. A szervezet a katasztrófahelyzetekben tanúsított helytállásával, a szövetségesek által nagyra értékelt missziós szolgálatával szolgált rá erre a bizalomra. Egyebek mellett ez hangzott el a Honvédelmi Minisztérium éves értékelő és feladatszabó értekezletén.

1595968224
Hende Csaba honvédelmi miniszter a tárca éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén mondott beszédében úgy fogalmazott: a kormányzat elkötelezett amellett, hogy az új közszolgálati életpálya-modell megalkotásával ki-ki találja meg a maga méltó helyét, s e modell megoldást adjon a jövedelmi gondok megoldására is. Ennek érdekében az új közszolgálati életpályamodell teljes körű bevezetéséig havi bruttó 10 ezer forintos kiegészítő juttatást kap a Magyar Honvédség altiszti és szerződéses legénységi állománya. A miniszter hangsúlyozta: az érintett mintegy 12 600 katona januárig visszamenőlegesen kapja meg emelt juttatását. A juttatás egészen addig hatályban marad, ameddig életbe nem lép az új, magasabb illetményrendszert tartalmazó életpályamodell. (Az első kifizetésre lapunk megjelenése előtt sor került – a szerk.) Hende Csaba kiemelte: a kormány a döntésében vállalta, hogy az illetménykiegészítéshez szükséges, 1,8 milliárd forintos többletforrást biztosítja a honvédelmi költségvetés számára.

A miniszter kitért arra is, hogy a kormány elkötelezett az új, közszolgálati dolgozóknak szóló lakáshitelprogram kidolgozásában, de még keresik a megfelelő alternatívát. Akár már ebben az évben számolni lehet ezzel az otthonteremtési lehetőséggel – mondta, majd hozzátette: ez az intézkedés sokat jelent a hivatásos állomány anyagi biztonságának megteremtésében, hozzájárul a katonacsaládok lakhatási kérdéseinek megoldásához.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin március 14-én, pénteken megjelenő számában!)