Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mesék a klinikán

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2013. október 3. 9:23

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár humán részlege szeptemberben a Világnapok, jeles napok című rendezvénysorozatában a magyar népmese napjáról emlékezett meg.

1595960768

2005 óta – a Magyar Olvasástársaság javaslatára − ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Ebből az alkalomból keresték fel a Bocskai-dandár humán részlegének katonái a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Gyermekgyógyító Intézetének professzorát, dr. Balla Györgyöt, hogy támogassa kezdeményezésüket – mondta el Kelemen Norbertné törzsőrmester. Céljuk az volt, hogy a gyermekekért mindent megtenni akaró gyógyítókkal együttműködve juttassák a mese adta élményhez a kis betegeket.

A dandár állományából nyolc katona vitt egy színes csokrot magyar és más népek meséiből, amelyeket az intézmény belgyógyászati, intenzív és pulmonológiai részlegén, valamint a gyermeksebészeten olvastak fel az önkéntesek. A gyerekek örömét látva a katonák és az egészségügyi dolgozók egyetértettek abban, hogy az ilyen alkalmakat meg kell ismételni. Terveik között szerepel, hogy decemberben ismét meglátogatják az intézményt, és a karácsony szeretetteljes hangulatában megajándékozzák a kis betegeket újra, egyben elhozzák a legszebb tőlük kapott ajándékot: az őszinte gyermekmosolyt.

1595960768

Fotó: Molnár Józsefné törzszászlós