Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meteorológiai vándorgyűlés Veszprémben

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. augusztus 28. 16:58

1962 után idén ismét Veszprém volt a házigazdája a Magyar Meteorológiai Társaság XXXVII. vándorgyűlésének, augusztus 23-24-én.

1599192101
A két napos vándorgyűlésen a globális változások és a lokális veszélyek témakörében hangoztak el előadások a Pannon Egyetemen. A katonai meteorológia témájában elsőként Szücs József ezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka „Mi zajlik a gomolygó felhők felett, avagy a katonai légtérellenőrzés rendszere Magyarországon" címmel tartott előadást. Ezt követően Kovács László alezredes, az MH Geoinformációs Szolgálat szolgálatfőnök-helyettese tartott ismeretterjesztőt „Új kihívások a katonai feladatok repülésmeteorológiai támogatásában" címmel.

1599192101

Veszprém több szálon is kötődik a tudományághoz: egyrészt a Pannon Egyetemen napjainkban is folyik a környezettudomány szakirány képzése, másrészt pedig az MH Légi Vezetési és Irányítási Központban működő repülésmeteorológia szolgálata is meghatározó a tudományágban.

A társaság 37. vándorgyűlésének két napján mintegy harminc előadást hallhatnak az érdeklődők, akik a szakmai fórum mellett az MH Pápa Bázisrepülőtérre is ellátogattak.

1599192101