Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mi a pálya?

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. szeptember 30. 17:03

Megkezdődött a „Mi a pálya?” elnevezésű műszaki pályaválasztó kiállítássorozat. A rendezvény első két napját szeptember 26-27-én Budapesten rendezték meg.

1596039364

A rendezvény célja, hogy az érdeklődő fiatalok egy izgalmas „élő show" keretében bepillantást nyerjenek hat műszaki ágazat rejtelmeibe, valamint a területen jeleskedő hazai és nemzetközi cégek mindennapjaiba.

A kiállítás kommentátora a Forma-1 világából jól ismert Szujó Zoltán volt, aki maga is hozzájárult a műszaki szakmák népszerűsítéséhez. A rendezvényen a közel kétezer érdeklődő diák mellett jelen volt Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, valamint több szakképzési centrum főigazgatója is.

1596039365

A kiállításon a Magyar Honvédséget a szentendrei MH Altiszti Akadémia, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskola képviselte, ahol a 2017/2018-as tanévben első alkalommal indul honvéd kadét ágazati szakképzés.

„A kiállítássorozat következő helyszíne Miskolc lesz, ahol tovább folytatjuk a honvédség és a honvédelmi nevelés népszerűsítését a HVK Kiképzési és Oktatási Csoportfőnökség valamint a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály munkatársainak szakmai irányításával" – mondta el Apáti Zoltán dandártábornok, kiképzési és oktatási csoportfőnök. 

1596039365

Fotó: Szabó Ferenc őrnagy