Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Minden eddiginél nagyobb lesz a XVII. Doni Hősök Emléktúra

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. január 4. 7:19

Várhatóan négyszáz fővel, hat régióban indul majd útjára a XVII. Doni Hősök Emléktúra. Idén első alkalommal a különböző csoportok nem egy időben, hanem három egymást követő hétvégén teljesítik a kijelölt útvonalakat.

1596025586

A hagyományokhoz hűen január 12-én, a budai Várban veszi át dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a Doni Hősök Emléktúra fővédnökének díszparancsát Jásdi Balázs hagyományőrző főhadnagy, a Magyar Tartalékosok Szövetség (Matasz) hagyományőrző tagozatának vezetője. Ezt követően az emléktúra résztvevői három hétvégén teljesítik a tervezett hat útvonalat.

Január 13-15. között Orosháza térségeiben indul el az emléktúra. A következő héten, január 20-22. között a Honvédsuli Egyesület általános iskolás és gimnazista fiataljai menetelnek Nyíregyháza környékén, majd január 27-29-én Eger térségében teljesítik a túrát a Matasz tagjai, karöltve német, olasz, cseh és francia tartalékosokkal. Ugyanezen hétvégén Debrecenben pedig a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium diákjai, valamint az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, illetve az aktív és tartalékos hadisírgondozó katonák emlékeznek a második világháborúban elesettekre.

Szintén a január 27-i hétvégén menetelnek a katonai hagyományőrzők Jásdi Balázs hagyományőrző főhadnagy vezetésével Zemplén térségében is.

1596025587

Fotó: archív