Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Misszióba készültek Szolnokon

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. május 17. 9:15

Misszióba készülők célfelkészítését tartották meg a napokban Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK).

1596032411

A hadszíntér specifikus kiképzések célja az volt, hogy az állomány megismerje a műveleti területek általános jellemzőit, a hadműveleti, földrajzi, politikai, vallási és kulturális sajátosságokat, valamint felkészüljön a missziós feladatok ellátására.

A katonák többek között tárgyalástechnikai-, katonai biztonsági ismereteket sajátítottak el, valamint a műveleti területen történő médiakezelésről, és a közösségi média használatáról kaptak hasznos információkat.

A hét második felében a felkészülők találkoztak a hadszínterekről már hazatért, korábban azonos beosztásban szolgálatot teljesített katonákkal, akik a várható feladatokról naprakész információkat adtak át számukra.

1596032411

Az afganisztáni műveletben egyéni beosztást betöltő törzstisztek és tanácsadók, valamint a Nemzeti Telepíthető Híradó és Informatikai Században (DCM Deployable Communication and Information System Module) egyéni beosztást betöltő váltóállományának szervezett Missziós Törzstiszti Célfelkészítésnek szintén a szolnoki alakulat adott otthont. Ennek során a résztvevők nem csak előadásokon, hanem lőkiképzésen is részt vettek; gépkarabéllyal és pisztollyal hajtották végre az 1-es és a 2-es számú békeműveleti lőgyakorlatot, amely alapkövetelmény minden misszióba készülő katona részére. Emellett pedig tálcatűz oltási gyakorlaton is részt vettek.

A kiképzéseket pénzügyi, biztosítási és vámtájékoztató zárta.

1596032412

Fotó: MH BTKK