Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Munkaértekezletet tartottak a hadisírgondozással foglalkozó civil szervezetek

Szöveg: Várkonyi Melinda százados |  2017. február 25. 19:05

Budapesten, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban (HM HIM) rendeztek munkaértekezletet február 24-én, pénteken a hadisírgondozás területén, az országhatáron belül és kívül aktív és konstruktív tevékenységet folytató civil szervezetek.

1596028222

A HM HIM-mel több éves munkakapcsolatban álló nyolc civil szervezet képviselői prezentációk segítségével mutatták be tevékenységüket és eredményeiket, a katonai emlékmegőrzés, hadisírgondozás és az ezzel kapcsolatos tudományos kutatás területén. Ugyancsak ismertették a jövőre vonatkozó terveiket. A szervezetek tevékenysége a történelmi Magyarország egészére, illetve az első és a második világháború kiemelt hadszíntereire terjed ki.

1596028222

A rendezvény célja egymás tevékenységének megismerése, a párhuzamos munkák elkerülése és a jövőbeni együttműködés elmélyítése volt. Az elhangzott előadások, hozzászólások és a megbeszélés után folytatott kötetlen beszélgetés megfelelő alapot jelenthet arra, hogy a civil szervezetek, együttműködve a HM HIM-mel, meg tudják valósítani 2017-re tervezett hadisírgondozással kapcsolatos elgondolásaikat.

1596028222