Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Múzeumok Éjszakája Székesfehérváron

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. június 29. 11:41

Színes programmal várta az érdeklődőket az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alárendeltségében működő Székesfehérvári Helyőrség-történeti Emlékgyűjtemény a Múzeumok Éjszakáján.

1596015941

A Múzeumok Éjszakája országos kulturális programsorozathoz csatlakozva idén immár hetedik alkalommal látta vendégül az érdeklődőket a Székesfehérvári Helyőrség-történeti Emlékgyűjtemény.

A rendkívüli hőség ellenére számos látogató tekintette meg az állandó tárlat mellett a „Történetek a világháborúk nemzedékéről 1918−1945" című kiállítást. Minden évben különböző témakörök köré szerveződik a program. Az idei éven a „hősök" témában egy a katonai missziókban elesett magyar katonák emlékét őrző előadást vetítettek a múzeumban.

1596015941

Az emlékgyűjtemény éjfélig fogadta látogatóit. A rendezvényen fellépett a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar. Emellett a kicsik mézeskalácsot díszíthettek a kézműves-foglalkozáson, és megtekinthették a Magyar Honvédségnél rendszeresített − természetesen hatástalanított − kézifegyvereket is. A múzeumpedagógiai program mellett a bátrabbakat akadálypálya is várta. 

A rendezvényen részt vettek a székesfehérvári toborzók is, akik a katonai hivatás iránt érdeklődőket tájékoztatták.

1596015942