Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Négy nap alatt futották körbe a magyar tengert

Szöveg: Kovács Dániel |  2015. március 24. 9:32

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Budapest Sportiroda (BSI) a Balaton Szupermaratont, hazánk egyik legnagyobb ultrafutó-versenyét. A négynapos versenyen számos katona indult az egyéniben és a váltóban is, és minden számban sikerült dobogós helyeket elérniük − tudtuk meg Farkas Lászlótól, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (Hososz) elnökétől.

1595990126

A négynapos esemény különböző versenytávjaira több mint kétezren neveztek, közülük 840-en a négynapos tókerülésre. A mezőny március 19-én, csütörtökön rajtolt el, ezen a napon a Siófok és Fonyód közötti szakaszt teljesítették, ami a harmadik leghosszabb táv.

A Balaton Szupermaraton az amatőr futók között is népszerű, külföldről is sokan érkeznek, hogy próbára tegyék erejüket. Az évek során már brit, francia, litván, német, olasz, sőt amerikai és új-zélandi futók is teljesítették a távot.

Farkas László a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a honvédséget idén tizenhárom egyéni jelentkező, hat páros és tizenkilenc váltó, azaz csapatonként négy-négy fő képviselte a nem mindennapi megmérettetésen. Az első napon több mint ötven kilométert kellett teljesíteniük a versenyzőknek. A következő napon Fonyódtól Szigligetre, a harmadikon Badacsonytól Balatonfüredre, innen pedig az utolsó napon, március 22-én Siófokra futottak.

1595990126

Akik egyéniben jelentkeztek, azoknak minden napi távot egyedül kellett teljesíteniük, a négyfős váltóknak pedig a szervezők jelölték ki a váltóhelyeket, közülük egyszerre mindig három fő futott. A szervezők csipes rendszerrel mérték a futók teljesítményét.

A Hososz elnöke hozzátette: minden évben egyre több az egyéniben nevező katona, a honvédségi csapatok kiváló kondícióját és felkészültségét pedig jól mutatja, hogy a profi futók között minden számban elhódították a dobogós helyeket.

1595990127

Fotó: MH Katonai Közlekedési Központ és futanet.hu

Címkéksport