Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Német-magyar találkozó

Szöveg: TDA |  2016. október 10. 15:46

Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának meghívására, október 10−11. között négytagú delegáció élén hivatalos látogatásra Magyarországra érkezett Martin Schelleis altábornagy, a német Összhaderőnemi Támogató Parancsnokság (Chief of the German Joint Support Service Headquarters – JSS HQ) parancsnoka.

1596021304

Schelleis altábornagy tavaly október óta tölti be a JSS parancsnoki pozícióját. Látogatásának célja, hogy folytassa az elődei által megkezdett kétoldalú egyeztetéseket, és ezáltal tovább erősítse a német−magyar katonai együttműködést.

1596021305

A látogatás programja hétfőn Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban kezdődött, ahol a delegációt udvariassági látogatáson fogadta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök. A vendégek tájékoztatást kaptak a minisztérium és a vezérkar jelenlegi helyzetéről és felépítéséről.

1596021305

A délután folyamán a program Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon folytatódott, ahol a magas rangú vendéget Huszár János vezérőrnagy fogadta. Személyes megbeszélés, majd plenáris ülés keretében ültek asztalhoz a tárgyalópartnerek. Tájékoztatták egymást a német és a magyar összhaderőnemi parancsnokságok feladatairól és működéséről. A magyar előadók tájékoztatást adtak a határvédelmi feladatokról, valamint a Székesfehérváron települő NATO Erőket Integráló Elem (NFIU) jelenlegi helyzetéről. A felek megvitatták a kétoldalú együttműködés eddigi eredményeit és a további lehetőségeket.

A nap hátralévő részében a delegáció látogatást tett az MH Légi Vezetési és Irányítási Központnál.

1596021306


Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária és Bödő Viktória