Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összefogás Pápa gazdasági fellendüléséért

Szöveg: Vasáros Ildikó őrmester |  2019. március 6. 7:06

Ötéves jubileumi ülését tartotta a Pápa Business Leaders Forum (Pápai Gazdasági Vezetők Fóruma) az MH Pápa Bázisrepülőtéren, a napokban. A rendezvényen Pápa Város Önkormányzata, a helyi vállalkozók, a repülőtér parancsnoka, valamint a NATO Airlift Management Programme Office (NATO Légiszállítást Kezelő Program Iroda) képviselői vettek részt.

1599199496
A város gazdasági fellendülése érdekében alakult szövetség már ötéves múltra tekint vissza. Magasy Zsolt ezredes, bázisparancsnok köszöntőjét követően Wiek Noldus, a NATO Iroda programmenedzsere elmondta: stratégiai célkitűzéseik nem változtak. Eszerint fontosnak tartják az együttműködést és a megfelelő információ áramlást a városvezetés, a helyi vállalkozók és a bázisrepülőtér között.

Dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a leköszönő programmenedzser munkáját köszönte meg. Kiemelte a város életében vállalt szerepét és aktív közreműködését a fórum létrejöttében, újbóli megszervezésében. Továbbá szólt a város fejlesztési terveiről is.

1599199496
Magasy Zsolt ezredestől megtudtuk: húsz évvel ezelőtt a repülőtér fennmaradása még kérdéses volt, ám többek összefogásának köszönhetően mára egy világszínvonalú, nemzetközileg elismert, virágzó jövő előtt álló katonai légibázis épült ki. Új légiforgalmi irányítótorony létesült, megépült az utas terminál és a találkozó helyszínéül szolgáló szálló. A jövőben tervezik a fel- és leszállópálya meghosszabbítását, új guruló utak építését, a repülőtér területének bővítését, illetve egy nagyszabású közmű-rekonstrukciót. A bázisparancsnok nagy eredménynek tartja, hogy számos folyamatban lévő, illetve tervezett fejlesztési projektbe bekapcsolódott a helyi és környékbeli civil vállalkozói szféra.

1599199496
Fotó: Gyeginszky Andor főhadnagy