Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Őszi túra a horgászcentrumhoz

Szöveg: Buza Vince nyugállományú alezredes |  2014. október 26. 18:02

Minden korosztály képviseltette magát azon a gyalogtúrán, melyet a Szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub szervezett a kunadacsi horgászcentrumhoz október 19-én.

A túra alkalmat teremtett a klub tagjai és minden résztvevő számára, hogy megismerjék a 2014-ben a klub koordinálásával, társadalmi és gazdasági szervezetek, magánszemélyek támogatásával elkészített és átadott sárga jelzésű túraútvonalat.

1595981409

A túrázók felkészültségük, fizikai- és egészségi állapotuk figyelembe vételével 2, 16 és 28 kilométeres távok között választhattak. Nem volt meglepő, hogy a zömmel az idősebb és a legfiatalabb korosztályt képviselő résztvevők a legrövidebb távot választották nagyobb számban, de sokan kipróbálták képességeiket a hosszabb távokon is.

Több mint száz túrázó gyönyörködhetett az őszi erdők szépségében, a Kosbor-tanösvény mocsaras élővilágában, a Felső Kiskunsági turjános gazdag madárvilágában, az ősszel is virágzó növényritkaságaiban, de lehetőség adódott a Gyógyító-domb közelében lévő, szépen felújított Kiskunsági Betyár Kúria (volt Geréby kastély) megtekintésére is.

1595981409
Címkékszabadidő