Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ösztöndíjat kaptak a tehetséges fiatalok

Szöveg: Antal Ferenc |  2016. április 14. 14:49

Tíz diák vehette át a Lippai Balázs esélyegyenlőségi ösztöndíjat Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban április 14-én, csütörtökön.

1596011770

Az ünnepségen – amelyet a HM Társadalmi Kapcsolatok Hivata, Társadalmi Kapcsolatok és Honvédelmi Nevelési Igazgatóság rendezett – Lázár-Takács Katalin, a hivatal főigazgatója úgy fogalmazott:  az ösztöndíj mind a Honvédelmi Minisztérium, mind a Magyar Honvédség számára egyaránt fontos, hiszen felhívja a figyelmet annak veszélyeire, hogy mi történik, ha egy társadalom nem foglalkozik a gyermekek hagyományaival és nemzettudatával.

„Kötelességünk óvni és védeni a gyermeket. Kötelességünk, mert egyrészt a nemzet egységét a Magyar Honvédség jeleníti meg, másrészt mert a Magyar Honvédség képes arra, hogy minden korosztályt egyaránt megszólítson és a haza szolgálatára bátorítson, hogy képességeinek megfelelően biztonságos jövőképet mutasson minden fiatalnak. Végül pedig képes arra, hogy a társadalom minden tagja felé felmutassa a Magyar Honvédség hivatásának legfőbb értékét" – hangsúlyozta Lázár-Takács Katalin.

1596011770

A Honvédelmi Minisztérium 2003 óta minden félévben odaítéli a Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíjat, amely a tehetséges, de hátrányos helyzetű fiatalok esélyeit kívánja javítani. Az ösztöndíjakat 2014-től húsz diáknak − tanulmányi félévenként 10 fő részére − osztják ki.

1596011771

A katonai alapismeretek tantárgyat tanuló fiatalok Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíjra történő jelentkezésének támogatása elismeréséül Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes emléklapot és a Magyar Honvédséggel kapcsolatos könyvcsomagot adományozott a Pécsi Szakképzési Centrum II. Béla Középiskolája, Élelmiszeripari Szakiskolája és Kollégiuma tantestülete részére. Az emléklapot a csütörtöki ünnepségen a HM Társadalmi Kapcsolatok Hivatal főigazgatója adta át az iskola képviselőinek.

A rendezvény a Magyar Honvédség Központi Zenekar rézfúvós kvintettjének műsorával zárult. 

1596011771

Fotó: Rácz Tünde