Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ösztönző órák a hallgatóknak

Szöveg: Horváth Attila őrnagy |  2013. április 25. 22:01

A műholdas távközlési rendszerekről, illetve a híradó- és informatikai központok infrastrukturális, üzemeltetéstámogató és biztonságtechnikai rendszereiről tartott előadást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem harmad- és negyedéves honvédtisztjelöltjeinek Horváth Attila őrnagy, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonája a napokban.

1595953206

A dandár a Magyar Honvédség kormányzati célú elkülönült hírközlő hálózatának üzemeltetője, így az itt szolgáló katonák naprakész ismeretekkel rendelkeznek a hálózatról. Tudásuk jól kiegészíti a híradó tanszék által végzett elméleti alapozó oktatást.
Az előadások célja az oktatás gyakorlatiasabbá tétele volt. Az együttműködés hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatók szélesebb körű ismeretekkel rendelkezzenek a honvédség állandó infokommunikációs rendszereiről.

1595953206

Az együttműködés, a tanszék oktatóinak véleménye szerint, a konkrét tudásanyag átadásán túl arra is alkalmas, hogy felkeltse a hallgatók érdeklődését a hírközlő hálózat egyes részrendszerei iránt. A honvédtisztjelöltek ebben elmélyedve tudományos diákköri munkát végezhetnek, és ezzel megalapozhatják későbbi diplomamunkájukat is.

Fotó: Szabó Lajos zászlós