Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ötvenféle könyvvel és múzeumi kiadvánnyal várják az érdeklődőket

Szöveg: Takács Vivien |  2016. augusztus 31. 19:53

Idén újra találkozhatnak az érdeklődők a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) könyves pultjával a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepén, amit szeptember első hétvégéjén rendeznek meg a budai Várban, a Szentháromság téren. A rendezvény alkalmából a múzeum ingyenes tárlatvezetéssel is készül.

1596018966

Szeptember 2-4. között a múzeum közel ötvenféle könyvével és múzeumi kiadványaival, – melyek általában ismeretterjesztő jellegű, kiállításokhoz, műtárgyakhoz köthető könyvek, – valamint a Hadtörténeti Intézet kiadványaival is találkozhatnak az érdeklődők. Az utóbbiak kimondottan szakmai anyagokat tartalmaznak, amelyeket múzeumi kutatók, illetve a hadtörténet nevesebb művelői írtak.

A Magyar Nyelv és Könyv Ünnepén a Budavári Önkormányzat számos érdekes és kulturális szórakoztató programot szervez a könyvet szerető közönség számára. Ezekhez a HM HIM a rendezvény karszalagjával történő ingyenes múzeumi belépéssel járul hozzá, valamint szeptember 3-án és 4-én 14 órakor ingyenes tárlatvezetést biztosít az első világháborús kiállításon.

Fotó: HM HIM