Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási kiállítás Debrecenben

Szöveg: Smidróczki Róbert főhanagy |  2015. október 19. 18:25

Immár 16. alkalommal rendezték meg Debrecenben a „Szelet a vitorlába” elnevezésű pályaválasztási kiállítást október 14-15-én, melyen – visszatérő vendégként – részt vettek az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ toborzói is.

1596002717

Közel ötven iskola, képzőhely, valamint több mint két tucat munkáltató és egyéb szervezet mutatkozott be a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal által szervezett kétnapos rendezvényen. A 2001 óta minden évben megrendezett esemény idén is több száz érdeklődőt vonzott. A szervezők célja az volt, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok közelről megismerkedjenek a különböző szakmákkal, megfelelő információk birtokában tudjanak dönteni a jövőjükről, és egyúttal ösztönözzék a fiatalokat a továbbtanulásra.

A központ toborzói együtt képviselték a Magyar Honvédséget a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium tanáraival és diákjaival, hiszen a rendezvényen nagy számban vettek részt az általános iskolák nyolcadik osztályos tanulói is.

1596002717

Ők megismerhették – az országban egyedüliként – a Honvédelmi Minisztérium fenntartásában működő katonai középiskolát, valamint a toborzók segítségével tájékoztatást kaptak arról, hogy a középiskolai éveket követően milyen katonai tanintézetekben tanulhatnak tovább, illetve milyen feltételekkel csatlakozhatnak a honvédség kötelékéhez szerződéses vagy önkéntes műveleti tartalékos katonaként.

E két szolgálati forma iránt a kiállító középiskolák diákjai közül is sokan érdeklődtek, és a tájékoztató meghallgatását követően ígéretet tettek arra, hogy a közeljövőben felkeresik a debreceni Toborzó Irodát.

1596002718

Fotó: a szerző felvételei