Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki foglalkozást tartottak Székesfehérváron

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. február 29. 14:31

A műveleti területre történő felvonulás és szétbontakozás, valamint a befogadó nemzeti támogatás – ezt a két témakört érintették azon a parancsnoki foglalkozáson, amit az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezetői, főnöki állománya, valamint az alakulatparancsnokok számára rendeztek a közelmúltban Székesfehérváron.

1596009628

Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka bevezetőjében hangsúlyozta a feladatok egységes értelmezésének fontosságát.

Ezt az egységes szemléletet az előadók biztosították, akik az adott téma szakavatott szakértői. A foglalkozáson nagy hangsúlyt kapott a katonai mobilitás biztosításának szükségessége, amely megfelelő katonai és polgári struktúrák meglétét feltételezi.

1596009628

A foglalkozást résztvevői ezt követően előadást hallgattak meg a Katonai Egységes Felderítő Rendszer fejlesztésére vonatkozó koncepcióról.

Huszár János vezérőrnagy, az MH ÖHP törzsfőnöke a foglalkozás zárásaként hangsúlyozta a szemléletváltás fontosságát, a különböző, ehhez hasonló témakörök feldolgozásának szükségességét, valamint a közös gondolkodás jelentőségét és az ismeretek visszaforgatását a mindennapi munkavégzésbe.

1596009628

Fotó: Bödő Viktória