Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Polgármesteri látogatás a határon

Szöveg: MH AIAK |  2017. július 7. 7:07

A határvédelmi feladatokba bevont katonák szolgálatellátását tekintette meg július elején dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

1596035713

A polgármestert Hódmezővásárhelyen, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnokságán Nagy Sándor ezredes, az MH AIAK jelenlegi parancsnoka fogadta, majd tájékoztatta a kötelékben szolgáló katonák határvédelmi feladatairól. A program a kelebiai határvédelmi bázison folytatódott, ahol a század parancsnoka ismertette a bázison szolgáló alegység feladatait. Ezt követően a polgármester miskolci illetőségű katonákkal találkozott, majd bepillantást nyert az ott szolgáló katonák mindennapi életébe, elhelyezési körülményeibe, szabadidős lehetőségeibe.

1596035713

A látogatás a bázishoz közeli határszakaszon folytatódott, ahol az MH AIAK parancsnokhelyettese ismertette az ideiglenes biztonsági határzárnál végrehajtandó szolgálati feladatokat. Kriza Ákos a helyszínen két másik miskolci katonával beszélgethetett, akik a határzár mellett éppen járőrfeladatot láttak el.

1596035713

Fotó: MH AIAK