Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Polgármesteri látogatás a határon

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2016. december 21. 9:25

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár magyar-szerb határszakaszon szolgálatot teljesítő katonáihoz látogatott el a napokban Debrecen, Hódmezővásárhely és Hajdúhadház polgármestere.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár helyőrségeinek otthont adó városok polgármestereit fogadta dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az alakulat parancsnoka Hódmezővásárhelyen. A tájékoztatón – amelyen Ruszin dandártábornok és Kiss Róbert ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka ismertette a határ menti feladatokat – dr. Papp László, Debrecen; Almási István, Hódmezővásárhely; illetve Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere vett részt.

1596024948

A határszakasz bejárását és az ott szolgálatot teljesítő katonákkal való beszélgetést követően dr. Papp László elmondta: Debrecen polgárainak nevében is köszönetét fejezi ki a Bocskai-dandár vezetésének és valamennyi katonájának, hogy helyt állnak a déli határon és biztosítják az ország és ez által a város védelmét is. „Szinte napra pontosan egy éve annak, hogy bezártuk a debreceni menekülttábort, ami részben ennek a fizikai határzárnak, a kerítésnek, részben pedig azoknak a katonáknak köszönhető, akik biztosítják azt, hogy ez a határzár működjön" – tette hozzá a polgármester.

1596024948

A dandár parancsnoka szerint a migrációs nyomás lényegesen kisebb, mint egy évvel ezelőtt, ami annak a munkának köszönhető, amit a Magyar Honvédség katonái a rendőrséggel együttműködésben végeznek. „A katonák még ebben a hidegben is folyamatosan kint vannak és ilyen időjárási körülmények között is teljesítik azokat a feladatokat, amiket elvárunk tőlük" – mondta a tábornok.

1596024948

Debrecen polgármestere nem érkezett üres kézzel a határra, mert a város háláját is kifejezve bejglit és vitaminkészítményeket adott át a határon szolgálatot teljesítő katonáknak.

1596024949

Fotó: a szerző felvételei