Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Polgármesteri látogatás a madarasi Határvédelmi Bázison

Szöveg: Draviczné Adamek Krisztina százados |  2017. március 30. 9:22

A MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) CIMIC összekötő csoportjának meghívására látogatott el a Madaras határában működő 3. számú Határvédelmi Bázisra a település vezetője.

1596029737

Juhász Istvánt Miklovich János ezredes, az MH AIAK parancsnoka fogadta, majd egy rövid tájékoztatót követően körbevezette a bázison, hogy a település vezetője bepillantást nyerhessen az itt szolgáló katonák mindennapjaiba.

A határvédelmi bázisokat − köztük a madarasit is − azért alakították ki, hogy a katonák kulturált körülmények között élve, a lehető legrövidebb idő alatt elérhessék szolgálati helyüket, így több idő juthasson a szolgálat utáni pihenésre.

1596029737

A mintegy 90 darab, szabványos 20 lábas konténerből álló bázis egy századnyi katona pihentetését és étkeztetését biztosítja, ugyanakkor helyet kapnak itt a szükséges irodai, egészségügyi ellátó és raktározási funkciók is. A bázis emellett biztosítja még a parancsnoki állomány részére a feladatok tervezéséhez, szervezéséhez és irányításához szükséges feltételeket is.

A polgármester megtekintette a katonák elhelyezésére szolgáló négyfős, klimatizált lakókonténereket, a kondicionáló- és szabadidős termeket, illetve a mosó- és szárítógépekkel felszerelt helyiségeket.

Juhász István elmondta:  örül annak, hogy Madaras adhat otthont ennek a bázisnak, hiszen a katonák jelenléte nagymértékben hozzájárul a lakosság biztonságérzetének javításához.

1596029738

Fotó: a szerző felvételei