Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Rátermett fiúknak itt van a helye”

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy és Bencsik Mónika tartalékos hadnagy |  2015. december 7. 21:09

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság hagyományos évzáró vezetői értekezletét ezúttal budapesti objektumában tartotta december 2-án, szerdán. Az évzáró rendezvényen a teljes parancsnoki állomány mellett az osztályvezetők, a katonai igazgatási központok parancsnokai, toborzó és érdekvédelmi központok parancsnokai és helyetteseik, a katonai igazgatási és érdekvédelmi irodák vezetői vettek részt.

1596005172

Gáspár Miklós Levente alezredes, toborzó és érdekvédelmi osztályvezető előadásában értékelte a parancsnokság ez évi toborzó tevékenységét. Külön-külön bemutatta az egyes szervezeti elemek elért eredményeit. Ezután Szabó Péter százados, biztonsági tiszt tartott tűz- és munkavédelmi oktatást.

Vanyur Tibor ezredes, az alakulat parancsnoka megköszönte a teljes személyi állomány munkáját, majd hangsúlyozta, jövőre is az egyik legfontosabb feladat a szerződéses legénységi állomány utánpótlásának biztosítása lesz.

1596005172

„Rátermett fiúknak itt van a helye" – rappelte Horváth Gábor előadóművész a kötetlen szórakoztató program részeként, ahol stand up comedy-t és könnyed jazzdalokat is hallgattak a jelenlévők.

Orosz György előadóművész neve nem ismeretlen senki előtt: a stand up comedy műfajának kiemelkedő képviselője ezúttal a Nyírségből származó keresztapjának néhány aranyköpésével konferálta fel kollégáját. Horváth Gábor Nyíregyházáról származik, bankárként dolgozik Budapesten. Vicces történeteket mesélt, főként a szakmájáról, zárásként pedig elmesélte, hogy egykor ő is katonapályára készült, ezért egy saját rapszöveggel örvendezteti meg a jelenlévőket. Mindkét humorista műsora nagy sikert aratott, köszönetként Vanyur Tibor ezredes, egy-egy névvel hímzett felvarrót adott át a fellépőknek.

1596005172

A rendezvény második felében az 1. Katonai Igazgatási Központban dolgozó Bélavári Miklós százados és kizárólag a fellépés kedvéért összeállt zenekara jazz klasszikusokkal örvendeztette meg a hallgatókat.

Az állománygyűlés végén Vanyur ezredes az ünnepi várakozás jegyében meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún, így kívánt kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet a parancsnokság teljes személyi állományának.

1596005172

Fotó: Ifju Tímea főhadnagy