Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Remekeltek a BHSE dzsúdósai

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. március 29. 14:53

Több versenyen és több korosztályban is remekeltek a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) dzsúdósai az elmúlt napokban: a sportág csúcseseményétől, az orosz Grand Slamtól a veszprémi ifjúsági OB-n át a budaörsi utánpótlásversenyig szép eredményeket értek el.

Karakas Hedvig az ötödik helyen végzett az idei harmadik Grand Slam tornán, amit Oroszországban rendeztek meg. A BHSE 57 kilós judósa az orosz Dzsigarosz és a román Ohai legyőzésével menetelt az elődöntőig, ott azonban a tajvani Lien földharcban legyőzte Toncs Péter tanítványát.

A bronzmérkőzésen a világbajnoki címvédő, a mongol Dorjsuren volt az ellenfél, és Hédi csöppet sem játszott alárendelt szerepet. Sőt, az aranypontos hosszabbításban arra is adott okot, hogy harmadszor is intsék a piros hátszámos mongolt. Erre végül nem került sor, az esélyesebb mongol judós ipponnal nyert, így Karakas Hedvig az ötödik helyen végzett. Ami igen biztató: Hédi a legutóbbi három Grand Slam tornáján egyaránt éremért harcolhatott, Düsseldorfban ezüstérmet szerzett, Tokióban és most, Jekatyerinburgban pedig ötödik lett.

A BHSE ifjúsági csapata a hétvégén Veszprémben, az országos bajnokságon járt, ahol öt érmet és négy pontszerző helyet szerzett, ezzel a csapatok összetett versenyében a Honvéd az ötödik helyen végzett.

Megszerezték a Budaörs-kupa legeredményesebb csapata címet a honvéd fiataljai, dr. Stadler András és dr. Erbszt Ádám tanítványai nyolc arany-, három ezüst- és három bronzérmet is szereztek.

Eredmények:

  • 90 kg: Vér Gábor őrmester 5. hely
  • 57 kg: Szabó Katinka őrmester 3. hely
  • 63 kg: Karakas Hedvig őrmester 1. hely