Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendhagyó doni megemlékezés Győrben

Szöveg: dr. Tóth Gergely őrnagy | Fotó: Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület |  2020. január 26. 8:50

A doni emlékmenetek és emléktúrák mozgalma egy újabb színfolttal gazdagodott a napokban. A Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület rendhagyó módon szervezett emlékmenetet a doni áttörés idei évfordulóján.

1596075437

Győrben az emlékmise után tizenkilenc emlékhelyen gyújtottak mécsest a háborúban részt vett, vagy áldozattá vált emberek emlékére, templomokban, emléktábláknál, emlékműveknél és temetőkben. Útjuk során jártak a Szent Ignác bencés templomban, a Nagyboldogasszony Székesegyházban, az Evangélikus Öregtemplomban, az újvárosi Urunk Színeváltozása templomban, a nádorvárosi Szent Kamillus templomban, a Győri Izraelita Hitközség imaházánál, a Barátság parkban, a Hősök terén, a Nádorvárosi Köztemető magyar, német és orosz hadisírjainál és a Gyirmóti Temetőben is.

Mint Ugray Csaba, a csapat vezetője elmondta, 6 óra alatt 16 kilométert tettek meg teljes korabeli felszerelésben, kivételesen a városban. „Talán a mécsesek nem égnek sokáig, de azok emlékezetében akikkel találkozott a menet a városban, sokáig megmarad e nap és a hazájukért küzdők emléke."