Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Safety Transport 2017: közös munka, magasabb szinten

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2017. szeptember 27. 7:11

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a három hetes; német és magyar katonák részvételével zajló Safety Transport 2017 nevű logisztikai gyakorlat, szeptember 26-án, kedden, Kaposváron.

1596039103

Az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred laktanyájában lezajlott megnyitón, Szikszai László alezredes, parancsnokhelyettes úgy fogalmazott: nagy örömére szolgál, hogy 2015 után idén is hazánk lehet házigazdája ennek a gyakorlatnak. Mint mondta, a korábbi közös munka során a felek – közös NATO-eljárásokat gyakorolva – megismerték egymás technikai eszközeit és gondolkodásmódját, ami megfelelő alapot teremt arra, hogy a gyakorlat az elkövetkezendő három hétben magasabb szinten folytatódjon.

1596039104

A hosszú távú, és kölcsönösen gyümölcsöző közös munka zálogaként, a megnyitót követően Szikszai László alezredes, és a német kontingenst vezető, Möller Tino alezredes együttműködési megállapodást írtak alá.

A Safety Transport gyakorlaton az alapfeladatok begyakorlását és az elméleti ismeretek felfrissítését követően többek között vezetési gyakorlat, majd imitált harctéri körülmények közötti konvojmozgás begyakorlása vár a résztvevőkre. Érdekesség, hogy idén, megfigyelőként, horvát logisztikusok is részt vesznek a három hetes foglalkozáson, melynek fő célja az, hogy a résztvevők missziós területen történő, közös feladat-végrehajtásra készüljenek fel.

1596039104

A megnyitón közreműködött a Kaposvári Helyőrség Zenekar.


Fotó: a szerző felvételei