Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Segítőknek segítettek

Szöveg: Galambos Sándor |  2017. december 31. 8:52

A rászorulók részére kínáltak ebédet a két ünnep közt az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának munkatársai.

1596042956

Karácsony és szilveszter közt – támogatóiknak köszönhetően – évek óta szeretetebéddel fogadja a rászorulókat Kecskemét főterén a Karol Wojtyla Barátság Központ. A jótékonysági ételosztásba idén az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei munkatársai is bekapcsolódtak. Durgó Tamás őrnagy, a kecskeméti iroda vezetője, Bezerédi László törzszászlós, toborzó altiszt és Kollár Ernő zászlós, katonai igazgatási altiszt a Rehák Róbert kecskeméti származású, budapesti vállalkozó és családja elsődleges támogatásával, valamint az OTP Bank hozzájárulásával megvalósított jótékonysági akció keretében segédkeztek az ebédosztásban. A menü sertéstokány volt tésztával és savanyúsággal, desszertként pedig diós-mákos sütemény, pogácsa, szaloncukor, valamint a Fodor Cukrászat által felajánlott rétes várta a szeretetebédre érkezőket.

1596042956

Az iroda dolgozói állandó résztvevői a Kecskeméten szervezett jótékonysági rendezvényeknek. Rendszeresen indulnak például az autista gyerekek támogatására szervezett futásokon és rajtkőre állnak a huszonnégy órás úszásokon is. Pár héttel ezelőtt pedig a Szent László Lions Club helyi szervezetének felkérésére a fogyatékkal élő felnőttek klubdélutánjának előkészítésében és lebonyolításában segítettek, ahol a rendezvényt szervező Mosoly klub vezetőinek átadták budapesti kollégájuk, Csehi Attila törzszászlós karácsonyra szánt ajándékát is: egy hatalmas zsák plüssfigurát. Durgó őrnagy és munkatársai elhatározták, hogy a karitatív munkát jövőre is folytatni fogják. Az első felkérést már meg is kapták: tavasszal a Karol Wojtyla Barátság Központban főznek majd bográcsban százhúsz főre „klasszikus" katonaebédet: babgulyást.

1596042956

Fotó: a szerző felvételei