Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Síjárőrbajnokság Ausztriában

Szöveg: Mikus György őrnagy |  2018. február 10. 17:33

Az ausztriai Judenburgban található kiképzőbázison a napokban rendezték meg az idei téli síjárőrbajnokságot.

1599181595
A bajnokságra a prágai, a berlini, a varsói és a budapesti helyőrség-parancsnokságok csapatai is meghívást kaptak. A magyar fővárost az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár csapata képviselte, akik számára már nem volt újdonság a mostani megmérettetés, hiszen több alkalommal vettek részt ezen a versenyen.

Az első nap a felszerelés és a fegyver felvételével, a pálya bejárásával, a fegyverek belövésével, valamint sífutóedzéssel telt. Az egyéni versenyt másnap rendezték meg: az indulóknak a mintegy 7 kilométeres pályán a közel 300 méteres szintemelkedéssel is meg kellett küzdeniük. A feladatok közé tartozott a lövészet és kézigránátdobás is.

1599181596
Az egyéni versenyben a magyar csapat legjobb helyezését  Erdei Attila őrmester érte el, aki a 9. lett − több mint egy percet javítva a tavalyi eredményéhez képest.

A harmadik napon csapatversenyen vettek részt a síelők, egy 8,3 kilométer hosszú és még nagyobb szintkülönbségű pályán. A négy katonából álló magyar csapat a külföldiek versenyében az 5. helyezést érte el.

Baráth Ernő dandártábornok, az MH BHD parancsnoka elismerően szólt a magyar versenyzők teljesítményéről, hiszen – mint mondta – Magyarországon igen kevés lehetőség van felkészülni egy ilyen versenyre.

1599181596