Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres évet zárnak

Szöveg: Szűcs László |  2013. december 19. 14:50

Az idei év legfontosabb eseményeit sorolta fel és értékelte Sándor Zsolt dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka azon az évzáró sajtóbeszélgetésen, amelyet december 18-án, szerdán rendeztek Tatán.

Évzáró sajtóbeszélgetésre hívta az alakulattal kapcsolatban álló médiumok újságíróit Sándor Zsolt dandártábornok. Az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka hangsúlyozta: a találkozó már hagyományosnak számít, célja pedig az, hogy a sajtó munkatársai képet kapjanak az alakulat tevékenységéről.

1595964633
Sándor Zsolt dandártábornok az év legfontosabb eseményeiről beszélt

A tábornok elmondta: sikeres évet zárnak. Az esztendő legfontosabb eseményei közül kiemelte, hogy befejezték misszióikat és hazatértek az Afganisztánban, valamint Koszovóban külszolgálatot teljesítő kontingensek. Az év elején az ázsiai országban három, a Nyugat-Balkánon pedig egy kontingens aktuális váltóállománya épült a tatai dandárra.

A parancsnok hozzátette: természetesen az alakulat katonái is kivették a részüket a márciusi rendkívüli hóhelyzetből, illetve a júniusi árvízvédelmi feladatokból. Kiemelte: márciusban a dandár hat darab T-72-es harckocsija három napon keresztül folyamatosan dolgozott – csak a kezelőszemélyzetet váltották – annak érdekében, hogy az elakadt autókat ki tudják szabadítani a hó fogságából. Az árvíz során pedig – amellett, hogy az alakulat katonái aktívan közreműködtek a  gátmegerősítési munkálatokban – leginkább a logisztika bizonyított. „Kevesen tudják, de a laktanya úgynevezett bázislaktanyaként működött, három hétig 1800 ember ellátásáról gondoskodott, egy percig sem volt megállás" – mondta Sándor Zsolt.

1595964633
Évzáró sajtóbeszélgetésre hívta az újságírókat a tatai dandár

A dandártábornok hangsúlyozta azt is, hogy a nyáron az önkéntes tartalékosok kiképzése, ősszel pedig az „Őszi össztűz" elnevezésű gyakorlatban való részvétel határozta meg a tatai katonák munkáját.

A jövő évi feladatokkal kapcsolatban elhangzott: az alakulat lövészzászlóalja készül az úgynevezett CREVAL-ellenőrzésre, emellett pedig újra misszióba indulnak majd a tatai katonák.

Fotó: a szerző felvételei