Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres évet zárt a Bocskai-dandár

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy / Madura János őrmester | Fotó: Búz Csaba főhadnagy / Sárkány Beáta hadnagy |  2019. december 21. 13:11

December közepén tartották meg az év utolsó állománygyűléseit az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni és hódmezővásárhelyi helyőrségeiben.

1596074015

Debrecenben Szloszjár Balázs dandártábornok, az alakulat parancsnoka megköszönte az állomány 2019-es évi kiemelkedő munkáját, hogy mind a missziós feladatokban és a számos gyakorlat során helyt álltak. „Kívánom, hogy töltsék pihenéssel az ünnepeket a szeretteik körében és kívánok boldog Karácsonyt és új évet mindenkinek." – fejezte be beszédét a parancsnok. Sajtos Szilárd őrnagy, református tábori lelkész Reményik Sándor Kegyelem című versével fejezte ki ünnepi gondolatait. A műsor részeként a Debrecen Helyőrségi Zenekar kíséretében Erdős Fruzsina énekes, valamint Szabó Barna törzsőrmester előadásait hallhatták a katonák.

1596074015

Hódmezővásárhelyen az ünnepség kezdéseként Kissné Urgyán Mária könyvtáros Winter Ádám gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel. „Az ünnepek az év kitüntetett pontjai és a karácsony még mindig a legfontosabb ünnepünk. Erre készülünk leginkább, előre gondolunk vele és az előkészítésére is több időt szánunk" – emelte ki a gondolatok közül. Ezt követően a Hódmezővásárhely Helyőrség Zenekara karácsonyi zenékkel varázsolt ünnepi hangulatot a terembe, majd Mizser Attila honvédelmi alkalmazott Márai Sándor decemberrel kapcsolatos gondolatait olvasta fel.

1596074015

Dudás Ferenc százados református tábori lelkész beszédében az emberi kapcsolatokról és a közösségek tagjainak egymáshoz való viszonyulásáról beszélt. „Jézus Krisztus azt tanítja, hogy a valódi szeretet az nem egy velünk született képesség, szeretni meg kell tanulni!" – mondta a tábori lelkész. Az állománygyűlés keretein belül Szloszjár Balázs dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka és Tóth István ezredes, az alakulat parancsnokhelyettese előléptetéseket és emléklapokat, illetve a KFOR misszió során végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként, Olaszország védelmi minisztere által adományozott szolgálati jeleket adott át. A rendezvények zárásaként az alakulat parancsoka összegezte és megköszönte mindkét helyőrségben az idei évben példamutatóan elvégzett munkát és felvázolta a következő év feladatait.

GALÉRIA

Címkékkarácsony