Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres nyelvi felkészítés

Szöveg: Schwarcz Viktória tartalékos százados | Fotó: Kelemen Ilona |  2020. február 7. 8:21

A napokban eredményesen zárult az angol nyelvi felkészítés az Ohiói Nemzeti Gárda gyakorlatára tervezett altiszti vezetői állomány számára, Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.

1596075844

A január 6-án kezdődött intenzív angol nyelvi képzést az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2. TVE) 7 zászlóaljából összesen 8 hivatásos és szerződéses katona is sikeresen teljesítette. Ők  a tervek szerint augusztusban az Amerikai Egyesült Államok Ohiói Nemzeti Gárdájának minősítő gyakorlatán vesznek majd részt rajparancsnok, rajparancsnok-helyettes, valamint szakasz altiszt beosztásban, az önkéntes területvédelmi tartalékosokat vezetve.

A felkészítésen részt vett – mások mellett – Susánszki Attila főtörzsőrmester, az MH 2. TVE 101. Területvédelmi Zászlóaljának vezető altisztje is, aki kiemelte: a négy hetes intenzív tanfolyam során olyan nyelvi készségeket és angol nyelvű katonai szókincset sajátítottak el, amelyet hatékonyan tudnak majd alkalmazni és tovább fejleszteni nemzetközi környezetben is.

1596075843

A képzésen az oktatók a kommunikációs készségek elmélyítésére és gyakorlására fektették a hangsúlyt, kiemelten a hallott szöveg értésre és a katonai kommunikáció alapjainak elsajátítására.

A résztvevők napi szinten 6 óra intenzív oktatáson és 2 óra önképzésen vett részt, amely elősegítette a megszerzett tudás még hatékonyabb beépülését.

1596075844