Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeresen végrehajtották a gyakorlatot

Szöveg: Leib Péter őrnagy és Zsiros Tamás zászlós |  2015. szeptember 2. 21:44

Befejeződött az Allied Spirit II. elnevezésű gyakorlat, amelynek keretében az MH Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjei, a grúz haderő 22. lövészzászlóaljával és az Amerikai Egyesült Államok tengerészgyalogságának tagjaival közösen hajtották végre feladataikat. A gyakorlat célja a grúz lövészzászlóalj külszolgálati célfelkészítése volt, ezt a honvéd tisztjelöltek alájátszóként támogatták.

1595999496

A gyakorlaton a honvéd tisztjelöltek járőrözési, tábor őrzés-védelmi, illetve egyéb védelmi feladatokat gyakoroltak és hajtottak végre. A század vezetésére kijelölt erők – együttműködve a grúz hadsereg kijelölt parancsnoki állományával – megtervezték, megszervezték, és közösen hajtották végre tevékenységeiket.

A gyakorlatot megtekintette Robert B. Neller altábornagy is, aki az amerikai védelmi miniszter javaslatára a jövőben a tengerészgyalogság parancsnoka lesz. 

1595999497

Neller altábornagy látogatása során időt szakított a tisztjelöltekkel történő találkozásra és egy rövid állománygyűlésen elmondta véleményét a látottakról.

A nemzetközi környezetben történő feladatvégrehajtás, a missziós előkészületek, a műveleti területen előforduló feladatok megismerése, gyakorlása, és készség szinten történő elsajátítása, nagymértékben hozzájárult a honvéd tisztjelöltek sikeres gyakorlati felkészítéséhez, kiképzésük kiegészítéséhez.

1595999497

Fotó: a szerzők felvételei