Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeresen vizsgáztak a közúti szállító altiszt képzés résztvevői

Szöveg: Kovács Róbert törzszászlós | Fotó: a szerző felvételei |  2020. július 15. 15:21

Közel öt hónap után végéhez ért az „Acélkocka” altiszti szakmai alaptanfolyam MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) által szervezett képzése, melyen összesen 27 fő tett sikeres vizsgát Táborfalván.

1596082330

A tanfolyam első részében a katonák elméleti és gyakorlati képzést kaptak az MH KKK tisztjeitől, altisztjeitől, valamint a meghívott előadóktól. Ezeket követően csapatgyakorlaton vettek részt „anyaalakulatuknál", ahol tervezett beosztásukra készültek fel. A COVID-19 vírushelyzet miatt kialakult szigorítások ellenére az MH KKK sikeresen megszervezte és levezette a közúti szállító altiszt képzést számukra.

1596082330

A vizsgán 17 fő legénységi állományú katona és 10 fő újonnan bevonult „Acélkocka" tett tanúbizonyságot a felkészültségéről és tudásáról. A résztvevők július 8-án írásbeli feladatokkal kezdtek, majd ezt követte a vizsgabizottság előtt tett szóbeli vizsgájuk. Másnap a megmérettetés gyakorlati elemekkel folytatódott. A végén a három modul összeredményéből számított értékelést kaptak a katonák.

A tanfolyamon résztvevők sikeresen teljesítették az elvárt követelményszintet. Kiváló eredménnyel végzett Kovács Gergely őrvezető és Dexler Elvira közkatona, akiknek a vizsgabizottság külön gratulált felkészültségükhöz és a vizsgán nyújtott teljesítményükhöz.

1596082331

A tanfolyam zárásaként Kovács Róbert törzszászlós gratulált a sikeres vizsgát tett hallgatóknak, valamint megköszönte a lelkiismeretes hozzáállást, a kitartást, amit öt hónapon keresztül tanúsítottak. Egyben emlékeztette az altiszt-jelölteket, hogy „egy szép, de kihívásokkal teli pályán tették meg az első lépéseket; a továbbiakban éljenek úgy, hogy méltóak legyenek az altiszti hivatásra, öregbítsék pályájuk hírnevét, és őrizzék meg annak értékeit".

1596082331